Tréfli

Csilis-mentás fehérboros lazac spenótos tésztával

2017. június 27. - Hársfalvai Hajnalka

A lazacot számtalan módon el lehet készíteni. Nagyon jó alapanyag, és rengeteg fűszerrel lehet kombinálni. Szeretem, ha friss fűszernövények kerülnek mellé, mert attól lesz igazán, friss és zsenge. Ezúttal a menta és a csili párosa mellett döntöttem. Először talán furcsának tűnhet, de a végeredmény egészen kiváló. Ahogy belekóstol az ember úgy érzi, magát, mint ahogy Gordon Ramsey fogalmazott egyszer:  "buli van a számban." 

img_6138.JPG

Hozzávalók 2 főre:

 - 2 nagyobb szelet lazacderék

- 1 friss csilipaprika

- friss mentalevelek

- 1 lime

- 1 dl száraz fehérbor

- olívaolaj

- 4 gerezd fokhagyma

- 1 zacskó bébispenót

- 2 dl tejszín

- 100 g tetszés szerinti tészta /legjobb a tegliatelle/

Olívaolajon megfuttatok egy serpenyőben 2 gerezd fokhagymát, hozzáadom az apróra vágott csilit. (tetszés szerinti mennyiséget, attól függően, hogy mennyire szeretjük erősen). Ezután jöhetnek az apróra vágott mentalevelek, majd a lazacszeletek. Mindkét oldalukat megpirítjuk, végül felöntjük a fehérborral, és ráfacsarjuk a lime levét.

Ezalatt a tésztát kifőzzük, és elkészítjük a spenótos szószt. Ehhez a maradék két fokhagymát megfuttatjuk egy kis vajon, rádobjuk a spenót leveleket, és puhára főzzük őket. Jöhet a tejszín is, amit sózunk, borsozunk. Mikor kész alaposan összeforgatjuk a tésztával.

Igazán könnyű és finom étel.

Jó étvágyat hozzá!

süti beállítások módosítása