Tréfli

Petrezselymes-csilipelyhes bébispenótleves

"És forró legyen, mint a babám szíve!"

2018. február 21. - Hársfalvai Hajnalka

Már többször írtam, hogy mennyire leveses vagyok. Sajnos azonban még így is múlik el úgy hét, hogy nem jutok hozzá. Ezért is vagyok nagyon boldog, amikor végre az asztalomra kerül egy tál forró gőzölgő leves, mert már Krúdy Szinbádja is megmondta, hogy a leves úgy jó ha "forró, mint a babám szíve!".

Amikor kislány voltam, anyu nagyon gyakran készített nekünk spenót főzeléket, amit hihetetlenül szerettünk. Innen jött az öltelt, hogy mi lenne, ha leves formájában is elkészíteném. Ilyenkor télen nem lehet friss spenóthoz jutni, ezért bébispenótot vettem, de mivel a fél zöldségest ki kellett volna fosztanom, hogy kellő mennyiséghez jussak belőle, így csak a felét készítettem ebből, a többit fagyasztott spenóttal pótoltam, és megbolondítottam parmezánnal némi csilivel, és egy kis petrezselyemmel. Nagyon finom lett a végeredmény!

img_9222.JPG

Hozzávalók 2 személyre:

- 100 g bébispenót

- 500 g fagyasztott spenót

- 200 ml tejszín

- 1 dl húsleves alaplé

- fél tk őrölt csilipehely

- 15 dkg parmezánsajt

- egy csokor petrezselyem

- bacon (elhagyható)

- só, bors - frissen őrölt

- fokhagyma

- 2 tk teavaj

Egy nagy lábasban teavajon megpirítom a fokhagymát és rádobom a megmosott bébispenótot. Fedő alatt megfonnyasztom, majd hozzáadom a fagyasztott spenótot és az apróra vágott peterezselymet is. Felöntöm a húsleves alaplével, és 10 percig fedő alatt főzöm. Egy botmixer segítségével pépesítem, majd felöntöm a tejszínnel, hozzákeverem a csilit, szózom, borsozom, és belereszelem a parmezán kétharmadát, és egy csipet szerecsendiót igény szerint.

Leveszem a tűzről. Baconnel, frissen reszelt parmezánnal, és borssal a tetején tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

süti beállítások módosítása