A csoki nem kérdez. A csoki megért.

2016. november 09. - Hársfalvai Hajnalka

Mi lehet jobb a csokinál? Hát a csokitorta. És még annál is jobb ? Egy triplacsokis torta.

Most ennek a boldogsághormon-bombának fogom megosztani a receptjét.

Készüljetek! Nem lesz könnyű, de a megéri, mert az ízorgián túl a látvány sem marad el :-)

img_1165.JPG

Alapvetően két dologtól félek a sütés-főzés területén:

1. RIZS

2. Piskóta

Ugye milyen félelmetesen hangzanak? Legalábbis nekem. Most azonban az egyik  félelmemet sikerült leküzdenem. Hajnalka - Piskóta : 1- 0

Íme, a triplacsokis torta receptem.

Hozzávalók:

  • Fehércsokis réteg:

 200 + 30 ml habtejszín (30%-os)

150 g fehércsokoládé (Milka)

1 lap zselatin

  • Tejcsokis réteg:

 200 + 30 ml habtejszín (30%-os)

150 g tejcsokoládé

1 lap zselatin

  • Étcsokis réteg:

 200 + 30 ml habtejszín (30%-os)

150 g étcsokoládé 

1 lap zselatin

  • Piskóta:

40 g liszt

40 g kristálycukor

2 egész tojás

2 teáskanál holland kakaópor

Elkészítés:

Először a mumusommal kezdtem: a Piskótával.

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukor kb. kétharmadával kemény habbá verjük, míg a sárgáját egészen közeli viszonyba hozzuk a maradék cukorral (azaz alaposan összekeverjük). Ezután összeöntjük óvatosan a két masszát, és hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. Egy kapcsos, sütőpapírral alul kibélelt tortaformába folyatjuk a tésztát, és betesszük a sütőbe 8-10 percre, 180 fokra. Ha megsült kivesszük, és kihűtjük.

Most jöhet a kedvenc részünk, a CSOKI

Mindhárom réteget ugyanazzal a technikával készítjük el:

200 ml tejszínt  habbá verünk. Az az étcsokoládét 30 ml tejszínnel felrakjuk vízgőz fölé, és csodálatosan csillogós folyékony csokivá olvasztjuk. A zselatin lapot hideg vízbe tesszük ázni. Ez nem tart tovább néhány percnél. Ezután kivesszük a gumis állagúvá duzzadt lapocskát, kicsit kinyomkodjuk belőle a vizet és hozzáadjuk a megolvadt csokihoz, amit időközben már levettünk a tűzhelyről. Ezután beleforgatjuk a habbá vert tejszínt is, és már zuttyanthatjuk is rá a piskótára. Ha ezzel is megvolnánk beteszzük a mélyhűtőbe, ahol szépen el lesz, amíg megcsináljuk a tejcsoki masszát, és azt követően a fehércsoki masszát.

Mikor mindhárom réteg meg van, mehet be a sima hűtőbe néhány órára.

Jó sütizést!!