Ratatouille-al és bulgurral töltött tortilla

2017. június 08. - Hársfalvai Hajnalka
Nemrég jártam Párizsban, és ellátogattam a L’ecsó című rajzfilm ötlete alapján kivitelezett francia étterembe, a  Chez Remy-be. Egyszerűen rajongok azért a rajzfilmért, hát még az étteremért… Természetesen mi mást ettünk volna, mint ratatouille-t. Sokan mondják, hogy majdnem olyan, mint a magyar lecsó, csak cukkini is van benne. Szerintem azonban habár egyes hozzávalók fedik egymást, az ételnek teljsen más lelke van, és máshogy is van elkésztve.
Az ott szerzett ihletekett aztán magammal vittem, és összekombináltam anyukám egyik családi receptjével. Ettől lett aztán igazán pompás a végeredmény.

Az alapja a ratatouille, amit bulgurral turbóztam fel, és mindezt tortilla tésztába töltöttem. Nagyon gyorsan elkészíthető fogás, és garantáltan mindenki jól lakik majd vele, anélkül, hogy túlságosan elnehezedne.

img_5914.JPG

Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 nagyobb tortilla lap (ezt házilag is elkészíthetjük, de ha villám vacsorát szeretnénk, a bolti is ugyanúgy megteszi)
  • 400 g csirkemell felkokckázva
  • 2 cukkini 
  • 3 szem paradicsom
  • 1 padlizsán
  • 100 ml paradicsompüré
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 sárga pritaminpaprika
  • 100 g bulgur
  • tejföl a tálaláshoz
  • vaj
  • só, bors
  • egy ágacska friss / egy csipet szárított őrölt kakukkfű
  • egy ágacska friss / egy csipet szárított őrölt  rozmaring
Ha a hozzávalókat kikészítjük a pultra, rögtön szembetűnik, hogy milyen színkavalkádot hoztunk össze. Öröm nekilátni az ekészítésének. 
A vöröshagymát felkockázzuk, és vajon megfuttatjuk. Ha üveges, hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan minden oldalukat megpirítjuk. Ezután a serpenyő szélére húzzuk a húsokat és a másik oldalára öntjük a paradicsompürét, majd hagyjuk egy-két percig, hogy megpiruljon. Összekeverjük a csirkével, felöntjük a fehérborral, és belerakjuk a kakukkfüvet, és a rozmaringot. Ezt követően hozzáadjuk először a felkockázott pritraminpaprikát, néhány perc múlva a cukkinit, a padlizsánt, végül a paradicsomot. A lényeg az, hogy semmiképp ne főzzük túl a zöldségeket. Fontos, hogy enyhén roppanósak maradjanak. Mikor kellően megpuhultak, elzárjuk a gázt alattuk. A bulgurt felöntjük kétszer annyi forró vízzel, hozzáadunk egy kisebb adag olívaolajat, hogy ne tapadjon majd össze, és negyed órát fedő alatt pihentetjük.
Ezután nem is maradt másra más, mint a tálalás. A tortilla lapra kanalazunk egy adag bulgurt, arra pedig a zöldséges, csirkés ragut tesszük, végül tetszés szerint összetekerjük, és nyakon öntjük egy kis tejföllel. 
Bon Apetit!
És ha már itt tartunk, íme egy kép a hangulatos Chez Remy-ről:
img_5858.JPG