Narancsos - gyömbéres cantuccini

2017. szeptember 26. - Hársfalvai Hajnalka

Nem vagyok túlzottan édesszájú, de vannak desszertek, amiknek egyszerűen nem tudok ellenállni. Ide tartozik a cantuccini is. Ez egy kétszersült olasz keksz, amit kifejezetten a kávék és desszertborok mellé találtak ki. Egyszerűen fenomenális érzés, amikor az ember belemártja a gőzölgő kávéba a kekszet, ami azon nyomban lágyan omlós falattá válik a szánkban….. Hmmmmmmm

Ezúttal is belevittem egy csavart a desszertbe. Adtam hozzá ugyanis egy csipet gyömbért, és egy kis reszelt narancshéjat. 
img_7290.JPG
Hozzávalók:
500 g liszt
200 g barnacukor
150 g teavaj
3 tojás + 1 a kenéshez
10 g sütőpor
80  g egész mandula
egy teáskanál őrölt gyömbér
2 narancs reszelt héja
A lisztet a cukrot és a sütőport összekeverem egy nagy tálban, Hozzáadom a gyömbért, a reszelt narancshéjat, és a tojásokat. A vajat megolvasztom és belekeverem a tésztába. Alaposan összegyúrom, és végül hozzáadom a mandulát. 4 fele szedem és hosszúkás hengereket gyúrok belőle. Fontos tudni, hogy a mandulák miatt ez nem lesz könnyű művelet. Folyamatosan megpróbál majd szétesni, de ne hagyjuk neki. A hengereket ráfektetem egy sütőpapírra és 180 fokos sütőben 20 percig sütöm. Ezután kiveszem, és átlósan kis szeleteket vágok belőle. A szeleteket újra visszateszem a sütőbe még negyed órára. Ezútán kihűtöm őket. Nagyon sokáig eláll ez a sütemény, de gyanítható, hogy milyen hamar el fog fogyni. :-)
Jó étvágyat hozzá!