Karácsonyi rumos gesztenye

Utolsó pillanatos házi készítésű meglepetés

2017. december 22. - Hársfalvai Hajnalka

Gyakran szeretek a nagyobb ajándékok mellé kisebbeket is adni. Nagyon fel tudja dobni az ajándékot, és ha ehető is, akkor még utólag is örömet okoz.

Ez egy tényleg pillanatok alatt elkészíthető finomság, ugyanakkor a boltok polcain biztosan nem találunk hasonlót.
img_8601.JPG
Hozzávalók 2 üvegcséhez:
  • 1 zacskó hámozott, főtt gesztenye
  • 2 dl jó minőségű rum
  • 2 db ánizs
  • 2 kisebb rúd fahéj
  • 2 mokkáskanál vanília örlemény
  • 2 1 dl-es üvegcse
  • vignyetta a címkézéshez
A gesztenyéket beletesszük az üvegbe, ráöntjük a rumot, de úgy, hogy csak a kétharmadáig érjen az üvegnek, beletördeljük a fahéjat, beletesszük az ánizst, és a vaníliaörleményt is. Egy kiskanálllal óvatosan összeforgatjuk az egészet, majd felöntjük színültig a maradék rummal. 
Jó erősen rátekerjük a tetejét, és már kész is. Érdemes fogyasztás előtt néhány hetet hagyni az üvegben, hogy a gesztenye jól meg tudja magát szívni a karácsonyi rummal.
Tejszínhabbal tálalva nemcsak nasinak, hanem desszertfogásnak is tökéletes!