Monte Cristo szendvics

"nyúlós-sajtos" hétvégi reggelekre

2018. március 02. - Hársfalvai Hajnalka

Ez a fogás ötvözi magában az összes olyan jó tulajdonságot, amivel egy jó szendvicsnek rendelkeznie kell. Omlós, szaftos, nyúlós és telis tele van az otthon ízeivel. Gyakorlatilag mindennel együtt negyed óra alatt meg van, és tökéletes bármelyik reggelre, de akár vacsora gyanánt is fogyaszthatjuk. 

img_9446.JPG

Hozzávalók 2 személyre:

- fejenként 4 kisebb szelet kenyér

- 2 tojás

- 4 szelet prágai sonka

- 15 dkg reszelt cheddar sajt

- só, bors

- tálaláshoz tejföl / de ha beválalósabbak vagyunk, akkor baracklekvár

- teavaj

A kenyerek mindkét felét megvajazzuk,  mindkét belső oldalát megszórjuk sajttal, az egyik oldalára fektetünk egy szelet sonkát, majd összecsukjuk őket. A tojásokat felverjük, és fűzerezzük.

A szendvicsek mindkét oldalát megforgatjuk benne, és már süthetjük is felforrósított vajon, finom ropogósra. Két titka van a Monte Cristo szendvicsnek. Az egyik, hogy véletlenül se higítsuk fel a tojásokat tejjel, mert így lesz a végeredmény finom ropogós. A másik, hogy ne spóroljunk a sajttal. Az a szíve az ételüknek!

Azon melegében tálaljuk!