Saltimbocca

- szájba ugrós, pármai sonkába csomagolt húsfogás

2018. november 26. - Hársfalvai Hajnalka

Ha az olasz konyhára gondolunk, legtöbbünknek a pizza és a különböző fajta tészták jutnak az eszünkbe. Pedig az itáliai konyha ennél sokkal gazdagabb. Kiváló hús ételeik vannak, a desszertekről nem is beszélve... A saltimbocca is ékes példája annak, hogy az olaszok milyen jó…

Tovább

Őszvégi, omlós sütőtök pite, vaníliás mascarpone habbal

Nincs mit tenni, beköszöntött az az igazi nyálkás, hűvös elő téli idő, ami elől bizony nagyon nehéz elmenekülni. Ilyenkor szeretek a leginkább sütéssel bíbelődni, és bizony ez a pite minden fáradságot megér. A karácsonyi fűszerek illata árasztja el sütés közben a lakást.…

Tovább

Gőzölgő reggeli skót zsemle

- ennél nehezebb jobban indítani a reggelt

Tudom, hogy egyesek kissé divatjamúltnak tartják a következő bejegyzést, mert bizony sehol sem fog benne szerepelni, hogy mentes, hogy szuper egészséges, de még csak az sem, hogy kalóriaszegény. De az, hogy boldoggá tesz, hogy elindítja a reggelt az már annál inkább. Most, hogy…

Tovább

Márton-napi vajpuha libamell - paradicsomos-parmezános rizottóval

Sajnos az élet mostanában meglehetősen távolra sodort hőn szeretett kis blogomtól, ami nem azt jelenti, hogy ne éltem volna a főzés szenvedélyének. Egyszerűen csak nem jutottam el odáig, hogy fel is tegyem a blogra az ételek receptjeit. De ezúton pótolom restanciáimat. Jöjjön is az egyik…

Tovább