Angol bélszín, konyakban flambírozott zöldborsmártással

2018. február 23. - Hársfalvai Hajnalka

Elsőre talán kicsit flancosnak hangzik ez a fogás, másodjára pedig igencsak bonyolultnak és macerásnak. De az a jó hírem van, hogy hihetetlenül egyszerű elkészíteni, ugyanakkor bármelyik éttermi fogást kenterbe veri. Már régóta el szerettük volna készíteni, és most végre…

Tovább

Petrezselymes-csilipelyhes bébispenótleves

"És forró legyen, mint a babám szíve!"

Már többször írtam, hogy mennyire leveses vagyok. Sajnos azonban még így is múlik el úgy hét, hogy nem jutok hozzá. Ezért is vagyok nagyon boldog, amikor végre az asztalomra kerül egy tál forró gőzölgő leves, mert már Krúdy Szinbádja is megmondta, hogy a leves úgy jó ha…

Tovább

Álomfinom portugál vaníliás süti - pasteis de Nata

Egyszerűen bolondulok ezért a süteményért. Néhány évvel ezelőtt egy hetet töltöttem el Portugáliában, és nem telt el olyan nap, amikor nem ettem meg legalább kettőt belőle a kávém mellé. Eredetileg pastel de Belém-nek hívják, és a legenda szerint szerzetesek kísérletezték…

Tovább

Lahmmacun - török pizza

- nemcsak az olaszok tudnak pizzát készíteni

Már egy jó ideje szemezgettem ezzel a finomsággal. Gyakran fordult elő, hogy betévedtem egy török étterembe, és szó szerint rávetettem magam egy szép szelet török pizzára. Eleinte azt gondoltam, hogy nagyon bonyolult elkészíteni, de aztán végignéztem néhány videót, és úgy…

Tovább