Pikáns csevaprolók mustáros-korianderes burgonyafőzelékkel

2018. július 18. - Hársfalvai Hajnalka

Nagyon szeretem a főzelékeket. Szerintem igazi magyar specialitás. Sokak azonban még a mai napig rossz emlékeket őriznek róla, és az étel hallatán felidézik magukban a lisztes habarásos menzakosztokat. Ezért is ötlött az eszembe az, hogy kicsit hagyománykerülő módon készítem el…

Tovább

Legolaszabb nyári vargányás rizottó

Az igazat megvallva nem igazán vagyok az a rizses típus. Tudom, hogy mennyire egészséges, de valahogy mindig is száraznak éreztem. Aztán jött a rizottó, és megváltoztatta a véleményem alapjaiban. A rizottó igazából egy mennyei egytálétel, ami vetekszik a legfinomabb olasz…

Tovább

Házi pisztáciás bagel

- legfinomabb francia reggeli az otthonunkban

Manapság nagy divat lett elmenni hétvégén egy kiadósat reggelizni, valami olyan nyugodt helyre, ahol az átlagosnál jóval tovább fogyasztunk finomabbnál finomabb fogásokat, és miközben jókat csevegünk az élet nagy, vagy épp apró-cseprő dolgairól. Az ilyen reggelik közkedvelt…

Tovább

Konyakos libamáj brulée

a piknikszezon új kedvence

Sokszor mondják, hogy a nyár kedvez a fogyókúrának, mivel a nagy meleg miatt az ember nem kívánja az ételt...Ami azt illeti sajnos ez nálam nem így van. Ilyenkor is nagyon szeretek lenni, csak könnyedebb fogásokat. A jó idő nagy előnye, hogy ilyenkor a szabadban is lehet étkezni, és…

Tovább