Az orosz ételek , illetve ahogyan elkészítik, rendkívül egészségesek. Pár éve szoktunk rá a hajdinára, kiderült hogy ez náluk népélelmezési cikk. ( figyelem: idehaza minimum 7-800 ft/kilo, tehát kiválo sznob étel.) Mindenféle kásákat esznek mindenféle hallal, ami főleg hering. Van még a batyuban gomba, cékla, káposzta, szoljanka leves, meg a fantasztikus kvász,amit még a gyerekeim is szeretnek...Én bírom az orosz kajákat...
Bocs ez csak egy hülye poén, de erről a receptről jutott eszembe. Imádom a vargabélest, én ennek fejlesztettem ki a kb. tíz perces helyettesítőjét anno. Kifőztem a cérnametéltet, egy tojás, egy kanál tejföl, cukor, vaniliás cukor, felvertem, aztán bele a leszűrt tészta. Serpenyő, kis olaj, bele a massza, ropogósra, megfordítani, a másik oldala is ropogósra. Az ízhatás megvolt, az alsó, felső réteslapot pótolta a ropogós kéreg.
@[HPhD]Blokkolnam: Ott a pont :-) Az egyik ismerősöm szerint a kakukkfű kockázatos fűszer, úgyhogy én tutira akartam menni, de legközelebb kipróbálom azzal is. Kösz a tippet!
Tréfli
Utolsó kommentek:
kewcheg 2017.01.31. 13:30:28
Bejegyzés: Hideg-gyilkos szibériai borscs leves
Brained 2017.01.31. 13:22:12
Bejegyzés: Hideg-gyilkos szibériai borscs leves
Bekre_Pál 2017.01.31. 13:11:02
Bejegyzés: Hideg-gyilkos szibériai borscs leves
élhetetlen 2016.11.29. 18:04:30
Bejegyzés: Meztelen túrótortácska
Hársfalvai Hajnalka 2016.11.09. 10:42:40
Bejegyzés: Ír-sörös marharagu
2016.11.08. 20:39:29
Bejegyzés: Ír-sörös marharagu