Tréfli

Csirkével és kuszkusszal töltött padlizsán

2017. május 11. - Hársfalvai Hajnalka

Ez aztán tényleg egy nagyon egyszerű, és könnyen, tetszés szerint variálható étel. Gyakorlatilag azt tehetünk bele a töltelékbe, amit csak a hűtőnkbe találunk. Ezúttal nekem volt egy kis maradék darálthúsom, így azt használtam fel. Gyakran szokták rizzsel tölteni a cukkinit, vagy a padlizsánt, de sokkal egészségesebb, ha kuszkusszal helyettesítjük.

img_5048.JPG

Hozzávalók 2 személyre:

- 250 g darálthús , bármilyen húst használhatunk, akár felkockázott csirkelmellet is

- 2 nagyobb padlizsán

- 1 fej vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 15 dkg ementálisajt

- 1 kisebb csésze kuszkusz

- 1,5 dl paradicsomszósz

- 1 teáskanál tabasco szósz

- só, bors

- egy kis csipet fahéj

- 1 teáskanál majoranna

- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény

- tejföl a tálaláshoz

A vöröshagymát felkockázzuk és megfuttatjuk egy kis olajon, hozzáadjuk a húst, és alaposan körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a majorannát, a fahéjat, a köményt, a tabasco szószt, illetve belezúzzuk a fokhagymát is. Puhára főzzük a húst és hozzáöntjük a csésze kuszkuszt. Felöntjük kétszer annyi forró húsleves alaplével, és levesszük a tűzről. Alaposan lefedve hagyjuk kb negyed óráig párolódni.

Eközben kettévágjuk a padlizsánokat, és kikaparjuk a belsejüket. A sütőt 150 fokra melegítjük elő. Ha megszívta magát a kuszkusz, jól összeforgatjuk a hússal, és beletöltjük a padlizsánokba. Mehet be a sütőbe. Amikor már majdnem puha a padlizsán, megszórjuk a reszelt ementáli sajttal a tetejét, és jól rápirítjuk.

Forrón, tejföllel a tetején tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá!

 

süti beállítások módosítása