Ez aztán tényleg egy nagyon egyszerű, és könnyen, tetszés szerint variálható étel. Gyakorlatilag azt tehetünk bele a töltelékbe, amit csak a hűtőnkbe találunk. Ezúttal nekem volt egy kis maradék darálthúsom, így azt használtam fel. Gyakran szokták rizzsel tölteni a cukkinit, vagy a padlizsánt, de sokkal egészségesebb, ha kuszkusszal helyettesítjük.
Hozzávalók 2 személyre:
- 250 g darálthús , bármilyen húst használhatunk, akár felkockázott csirkelmellet is
- 2 nagyobb padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg ementálisajt
- 1 kisebb csésze kuszkusz
- 1,5 dl paradicsomszósz
- 1 teáskanál tabasco szósz
- só, bors
- egy kis csipet fahéj
- 1 teáskanál majoranna
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- tejföl a tálaláshoz
A vöröshagymát felkockázzuk és megfuttatjuk egy kis olajon, hozzáadjuk a húst, és alaposan körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a majorannát, a fahéjat, a köményt, a tabasco szószt, illetve belezúzzuk a fokhagymát is. Puhára főzzük a húst és hozzáöntjük a csésze kuszkuszt. Felöntjük kétszer annyi forró húsleves alaplével, és levesszük a tűzről. Alaposan lefedve hagyjuk kb negyed óráig párolódni.
Eközben kettévágjuk a padlizsánokat, és kikaparjuk a belsejüket. A sütőt 150 fokra melegítjük elő. Ha megszívta magát a kuszkusz, jól összeforgatjuk a hússal, és beletöltjük a padlizsánokba. Mehet be a sütőbe. Amikor már majdnem puha a padlizsán, megszórjuk a reszelt ementáli sajttal a tetejét, és jól rápirítjuk.
Forrón, tejföllel a tetején tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!