Tréfli

Török vöröslencse leves

Mercimek Çorbasi

2017. augusztus 29. - Hársfalvai Hajnalka

Akárhányszor betévedek egy török étterembe, egy dolgot biztos, hogy rendelek: török lencselevest. Nagyon szeretem az ízét. Kicsit fanyar, kicsit pikáns, és nagyon tápláló. Már régóta szerettem volna elkészíteni, és most végre sikerült is. 

img_6945_1.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 g vöröslencse (nem kell előre beáztatni)
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 1,5 dl húsleves alaplé
  • 50 g teavaj
  • Só, bors, őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 mokkáskanál csili 
  • 1 teáskanál szárított mentalevél
  • fél citrom leve
  • 50 g paradicsompüré

A hagymát felkockázzuk és megfuttatjuk a vajon. Ezután ráöntjük paradicsomszószt, és hozzáadjuk az összes fűszert. Rádobjuk a felkarikázott répákat, majd felöntjük húsleves alaplével. Beletesszük a lencsét is, majd teljesen puhára főzzük a hozzávalókat. Levesszük a tűzről, és egy botturmix segítségével pépesítjük. Ha túl sűrű, akkor adhatunk hozzá egy kis vizet. Mehet is vissza a tűzre. Belefacsarjuk a citrom levélt, és újra felforraljuk az egészet.

Frissen őrölt borssal, és citromkarikával tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

 

süti beállítások módosítása