Tréfli

Ínyenc sültpaprika-krémleves

2017. október 11. - Hársfalvai Hajnalka

Pikáns sültpaprika krémleves

Ez a recept még akkor jutott eszembe, amikor ajvárt főztem be. Annyi paprikát sütöttem meg a sütőben, hogy arra gondoltam egy részét inkább azon nyomban felhasználom. Így készült el a sültpaprika krémleves. 
img_7364.JPG
Hozzávalók 2 személyre:
  • 500 g kápiapaprika / pritaminpaprika is lehet, ha nem találunk kápiát
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 250 ml tejszín
  • 1 teáskanál csilipehely
  • egy evőkanál olívaolaj
  • egy teáskanál borsikafű
  • egy teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
A paprikákat 200 fokon egészen sötét színűre sütöm, kiveszem őket, kíhűtöm egészen addig, amíg már meg tudom fogni kézzel, anélkül, hogy megégetné a kezem.
Amíg hűlnek a paradicsomokat kereszt alakban beirdalom és lobogó vízbe dobom őket 3 percre. Leszűröm őket, és eltávolítom a héjukat. 
A kihűlt paprikák héjától is megszabadulok, illetve eltávolítom a magokat is.
Ezután már csak a leves összeállítása van hátra. Egy nagyobb edényben az olívaolajon megfuttatom a zúzott fokhagymát, majd rádobom a paradicsomokat és papriákat. Egy botturmix segítségével pépesítem. Rottyantok rajta egyet, és felöntöm a tejszínnel. Ha hígabb levest szeretnénk, adhatunk hozzá egy kis húsleves alaplevet is.
Hozzáadjuk az összes fűszert, összeforraljuk és már kész is.
Rendkívül ízletes leves, és tényleg pofonegyszerű az elkészítése.
Jó étvágyat hozzá!
süti beállítások módosítása