Pikáns sültpaprika krémleves
Ez a recept még akkor jutott eszembe, amikor ajvárt főztem be. Annyi paprikát sütöttem meg a sütőben, hogy arra gondoltam egy részét inkább azon nyomban felhasználom. Így készült el a sültpaprika krémleves.
Hozzávalók 2 személyre:
- 500 g kápiapaprika / pritaminpaprika is lehet, ha nem találunk kápiát
- 3 nagyobb paradicsom
- 250 ml tejszín
- 1 teáskanál csilipehely
- egy evőkanál olívaolaj
- egy teáskanál borsikafű
- egy teáskanál őrölt fűszerkömény
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
A paprikákat 200 fokon egészen sötét színűre sütöm, kiveszem őket, kíhűtöm egészen addig, amíg már meg tudom fogni kézzel, anélkül, hogy megégetné a kezem.
Amíg hűlnek a paradicsomokat kereszt alakban beirdalom és lobogó vízbe dobom őket 3 percre. Leszűröm őket, és eltávolítom a héjukat.
A kihűlt paprikák héjától is megszabadulok, illetve eltávolítom a magokat is.
Ezután már csak a leves összeállítása van hátra. Egy nagyobb edényben az olívaolajon megfuttatom a zúzott fokhagymát, majd rádobom a paradicsomokat és papriákat. Egy botturmix segítségével pépesítem. Rottyantok rajta egyet, és felöntöm a tejszínnel. Ha hígabb levest szeretnénk, adhatunk hozzá egy kis húsleves alaplevet is.
Hozzáadjuk az összes fűszert, összeforraljuk és már kész is.
Rendkívül ízletes leves, és tényleg pofonegyszerű az elkészítése.
Jó étvágyat hozzá!