Tréfli

Ha nem főztél meg minden tojást :-)

Utó-húsvéti házi vaníliapuding

2017. április 18. - Hársfalvai Hajnalka

Számtalan alkalommal készítettem már porból pudingot, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy ehetetlen. Viszont ha egyszer az ember leánya rászánja magát, és egyszer saját maga készíti el, házi hozzávalókból, akkor bizony soha többé nem lesz kedve por változatot főzni. Szavamra mondom, a házi nemcsak ízletesebb, de könnyebb is elkészíteni, ráadásul szikrázóan szép sárga lesz.

img_4333.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

A pudinghoz:

- 5 dl tejszín (30%-os)

- 5-10 dkg kristálycukor (ízléstől függően)

- 4 tojássárgája

- 1 rúd vanília

- 3 evőkanál kukoricakeményítő

A tejszínhabhoz: 

- 250 ml tejszín (30%-os)

- 1 zacskó habfixáló

- 2 evőkanál porcukor

 A puding hozzávalóit alaposan összekeverjük, és vízgőz fölött összesűrítjük. Fontos, hogy az edény alja semmiképp se érjen bele a vízbe. Inkább haladjunk lassan, de biztosan, mert különben rántottás lesz az eredmény. A vaníliarúd magját belekaparjuk a keverékbe, és a kikapart rudakat is folyamatosan melegítjük a pudinggal együtt. Csak a legvégén emeljük majd ki.

Amikor elértük a kívánt sűrűséget, üveg pohárkákba kanalazzuk, és hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt a habfixálóval, és a porcukorral kemény habbá verjük, és a már majdnem megdermedt pudingokra kanalazzuk. Legalább 3 órán át hűtjük. Tálaláskor étcsokoládét reszelünk a tetejére!

Jó étvágyat hozzá!

süti beállítások módosítása