Tréfli

Palak paneer

indiai spenót - pikáns sajtkockákkal

2017. április 20. - Hársfalvai Hajnalka

A palak paneer a vajas csirke, és a tikka masala után az egyik legkedveltebb indiai étel. Előszeretettel szokták a vegetáriánusok ételének hívni, mert nincs benne hús. Ám azt el kell mondani, hogy mivel nagyon összetett ízű, így a húsimádók is hamar odáig lesznek érte.

img_4545.JPG

A paneer sajtot indiai boltban lehet beszerezni. A Wesselényi utcában a Szép kis India lelőhelyemen megtalálható a hűtőpultban, de a Vásárcsarnok melletti ázsiai fűszerboltban is bőséges a kínálat. Azonban, ha nem akarunk a sarki Spárnál messzebb menni, akkor tofuval is helyettesíthetjük.

Hozzávalók 4 személyre:

- 250 g felkockázott paneer / tofu sajt

- 450 g fagyasztott parajpüré

- 100 g paradicsompüré

- 2 evőkanál garam masala paszta

- 1 evőkanál őrölt csili

- 1 teáskanál őrölt gyömbér

- fél teáskanál őrölt fűszerkömény

- 1 teáskanál mangópor

- 4 gerezd fokhagyma

- 2 dl kókusztej / joghurt (ki melyiket preferálja)

Az összezúzott fokhagymát megfuttatom egy kis vajon. Hozzáadom a paradicsompürét, és hozzákeverem az összes fűszert. Ezután jöhet a parajpüré. Alaposan összeforgatom, hogy alaposan elkeveredjen minden fűszer, és rottyanásig hevítem, végül hozzáöntöm a kókusztejet is. 

Ezzel kész is vagyunk a szósszal. A sajtot 2 cm-es kockákra váom és beleforgatom sóba, borsba, csiliporba, és egy csipet kurkumába, majd vajon minden oldalát aranybarnára pirítom. Egy részét a szószba keverem, a másikat pedig tálaláskor a tetejére szórom.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

süti beállítások módosítása