Tréfli

Áldozzunk az egyszerűség oltárán!

Curry bundába forgatott csirkemell

2017. május 02. - Hársfalvai Hajnalka

Sokszor esik haza hulla fáradtan az ember, és ilyenkor bizony nehezen vesszük rá magunkat, hogy bárminek is nekilássunk, főleg nem a főzésnek.De ha összeszedi az ember magát, és mégis belevág, utána mindig bebizonyosodik, hogy megérte, mert bizony nincs jobb a háztájinál. 

img_4841.JPG

Ezért is határoztam úgy, hogy a blogomon csinálok egy új rovatot, ahová villámgyors, egyszerű recepteket fogok feltölteni. Remélem, hogy meghozom vele a kedvet a fakanál ragadáshoz, még az elnyűtt, fáradt napokon is.

Íme az első recept, ami gyakorlatilag fél óra alatt meg van, és tényleg nem igényel sok figyelmet.

Hozzávalók 4 személyre:

- 600 g csirkemell

- 3 dl tej

- 3 gerezd fokhagyma

- 1-1  evőkanál curry fűszerkeverék

- 1-1 teáskanál csillipor

- 1 teáskanál kurkuma

- 15 dkg liszt

- 2 evőkanál őrölt pirospaprika

- olaj a sütéshez

- vegyes kevert saláta

- só, bors

Először készítsük el a tejes pácot. A tejbe zúzzuk bele a fokhagymát, és keverjünk bele egy evőkanál curry port, 1 teáskanál csiliport, a kurkumát, illetve egy teáskanál sót is. A csirkemelleket tisztítsuk meg, és kloffoljuk ki. Ezután tegyük bele őket a tejes keverékbe legalább fél órára, de már előző este is beáztathatjuk, hogy még inkább átjárják az ízek. 

A lisztet keverjük össze a pirospaprikával, a csilivel, a curry porral és forgassuk meg alaposan benne a lecsöpögtetett csirkemelleket. Kevés olajban süssük aranyszínűre. A kurkumától, és a curry portól szikrázóan sárga lesz a bundája. De látványon túl, az íze is nagyon egyedi.

Jó étvágyat hozzá!

süti beállítások módosítása