Sokszor esik haza hulla fáradtan az ember, és ilyenkor bizony nehezen vesszük rá magunkat, hogy bárminek is nekilássunk, főleg nem a főzésnek.De ha összeszedi az ember magát, és mégis belevág, utána mindig bebizonyosodik, hogy megérte, mert bizony nincs jobb a háztájinál.
Ezért is határoztam úgy, hogy a blogomon csinálok egy új rovatot, ahová villámgyors, egyszerű recepteket fogok feltölteni. Remélem, hogy meghozom vele a kedvet a fakanál ragadáshoz, még az elnyűtt, fáradt napokon is.
Íme az első recept, ami gyakorlatilag fél óra alatt meg van, és tényleg nem igényel sok figyelmet.
Hozzávalók 4 személyre:
- 600 g csirkemell
- 3 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-1 evőkanál curry fűszerkeverék
- 1-1 teáskanál csillipor
- 1 teáskanál kurkuma
- 15 dkg liszt
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- olaj a sütéshez
- vegyes kevert saláta
- só, bors
Először készítsük el a tejes pácot. A tejbe zúzzuk bele a fokhagymát, és keverjünk bele egy evőkanál curry port, 1 teáskanál csiliport, a kurkumát, illetve egy teáskanál sót is. A csirkemelleket tisztítsuk meg, és kloffoljuk ki. Ezután tegyük bele őket a tejes keverékbe legalább fél órára, de már előző este is beáztathatjuk, hogy még inkább átjárják az ízek.
A lisztet keverjük össze a pirospaprikával, a csilivel, a curry porral és forgassuk meg alaposan benne a lecsöpögtetett csirkemelleket. Kevés olajban süssük aranyszínűre. A kurkumától, és a curry portól szikrázóan sárga lesz a bundája. De látványon túl, az íze is nagyon egyedi.
Jó étvágyat hozzá!