Tréfli

Mentás zöldborsókrémleves mini sajtgaluskával

2017. május 16. - Hársfalvai Hajnalka

Már nagyon jó lenne igazi, hűs gyümölcslevest enni, de a forró nyári napok még váratnak magukra. Így maradtam a krémlevesnél, de hogy a frissességet is belecsempésszem, megspékeltem egy kis mentával. Ez a leves kiváló kezdete egy tavaszi vacsorának: laktat, de nem telít, szuperfriss, izgalmas, és hihetetenül zöld :-)

Jöjjön is a recept!

img_5028.JPG

Hozzávalók 2 személyre:

- 450 g zöldborsó

- 2 dl tejszín

- reszelt szerecsendió

- só, bors

- 2 dl húsleves alaplé

- 1 csipet őrölt csili

- 15 dkg füstöltsajt

- 2 egész tojás

- 3 evőkanál liszt

- 3 ág friss menta

A húsleves alaplében feltesszük főni a zöldborsót, amíg teljesen puha nem lesz. Amíg fő, elkészítem a sajtgaluskát. Lereszelem a sajtot, összekeverem a liszttel és a tojásokkal. Alaposan összeforgatom, és frissen őrölt borssal fűszerezem. Beteszem a hűtőbe negyed órára.

A borsókhoz hozzáadjuk az apróravágott mentát és összeturmixoljuk az egészet. De még mielőtt nekilátnánk, kimentünk néhány egész borsószemet a tálaláshoz. Nagyon alaposan dolgozzunk, hogy ne legyen darabos a végeredmény. Mikor már teljesen pépes a pürénk, felöntjük a tejszínnel, belereszeljük  a szerecsendiót, hozzáadjuk a csilit, a frissen őrölt borsot és jól összeforraljuk.

Egy kis lábasban vizet forralunk, és egy kanál segítségével beleszaggatjuk a galuskákat. Kb 3 percig főzzük őket, egészen addig, amíg a felszínre nem jönnek. 

Ezután már tálalhatunk is! 

Jó étvágyat hozzá!

süti beállítások módosítása