Már nagyon jó lenne igazi, hűs gyümölcslevest enni, de a forró nyári napok még váratnak magukra. Így maradtam a krémlevesnél, de hogy a frissességet is belecsempésszem, megspékeltem egy kis mentával. Ez a leves kiváló kezdete egy tavaszi vacsorának: laktat, de nem telít, szuperfriss, izgalmas, és hihetetenül zöld :-)
Jöjjön is a recept!
Hozzávalók 2 személyre:
- 450 g zöldborsó
- 2 dl tejszín
- reszelt szerecsendió
- só, bors
- 2 dl húsleves alaplé
- 1 csipet őrölt csili
- 15 dkg füstöltsajt
- 2 egész tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 ág friss menta
A húsleves alaplében feltesszük főni a zöldborsót, amíg teljesen puha nem lesz. Amíg fő, elkészítem a sajtgaluskát. Lereszelem a sajtot, összekeverem a liszttel és a tojásokkal. Alaposan összeforgatom, és frissen őrölt borssal fűszerezem. Beteszem a hűtőbe negyed órára.
A borsókhoz hozzáadjuk az apróravágott mentát és összeturmixoljuk az egészet. De még mielőtt nekilátnánk, kimentünk néhány egész borsószemet a tálaláshoz. Nagyon alaposan dolgozzunk, hogy ne legyen darabos a végeredmény. Mikor már teljesen pépes a pürénk, felöntjük a tejszínnel, belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk a csilit, a frissen őrölt borsot és jól összeforraljuk.
Egy kis lábasban vizet forralunk, és egy kanál segítségével beleszaggatjuk a galuskákat. Kb 3 percig főzzük őket, egészen addig, amíg a felszínre nem jönnek.
Ezután már tálalhatunk is!
Jó étvágyat hozzá!