Tréfli

Narancsos-csillis főzött csokifagyi

2017. május 18. - Hársfalvai Hajnalka

Szavamra mondom fagyit készíteni a vliág legegyszerűbb dolga. Nem kell hozzá drága fagylaltgépet sem vennünk, hogy cukrászdai szintet érjünk el. Jómagam a krémes állagú, édes fajtát kedvelem, ezért mascarpone sajttal készítem. Ízlés szerint variálhatjuk gyümölcsökkel, csokoládéval, vaníliával, de akár sós ízekkel is kísérletezhetünk. Ezúttal étcsokival kísérleteztem. Mondanom sem kell, hogy pillanatok alatt elfogyott.

img_4859.JPG

 
Hozzávalók 4 személyre:
 
3 tojássárgája
6 dl 30%-os tejszín
8 dkg cukor ( aki édesszájú annak mehet bele még több)
15 dkg mascarpone
75 g étcsokoládé
1 fél teáskanál őrölt csilipor
1 narancs reszelt héja és kifacsart leve
A tojássárgájákat keverjük ki habosra a cukorral, majd adjuk hozzá mascarponét.
Melegítsük alacsony lángon fel a tejszínt, és kockázzuk bele az étcsokoládét. Folyamatos kevergetés mellett olvassźuk meg teljesen a csokit. Ezt követően keverjük hozzá a macarponés masszát a narancsok reszelt héjét és levét, és továbbra is alacsony lángon, megállás nélkül kevergetve sűrítsük be puding sűrűségűre. Végül keverjük bele a csiliport, és vegyük le a tűzről. Hűtsük le szobahőmérsékletűre, majd tegyük be  mirelit hűtőbe. Fél óra múlva vegyük ki és egy robotgép segítségével alaposan keverjük át. Fél óránként ismételjük meg, legalább háromszor. Frenetikus lesz a végeredmény.
 
Jó étvágyat hozzá!

 

süti beállítások módosítása