A lazacot számtalan módon el lehet készíteni. Nagyon jó alapanyag, és rengeteg fűszerrel lehet kombinálni. Szeretem, ha friss fűszernövények kerülnek mellé, mert attól lesz igazán, friss és zsenge. Ezúttal a menta és a csili párosa mellett döntöttem. Először talán furcsának tűnhet, de a végeredmény egészen kiváló. Ahogy belekóstol az ember úgy érzi, magát, mint ahogy Gordon Ramsey fogalmazott egyszer: "buli van a számban."
Hozzávalók 2 főre:
- 2 nagyobb szelet lazacderék
- 1 friss csilipaprika
- friss mentalevelek
- 1 lime
- 1 dl száraz fehérbor
- olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 zacskó bébispenót
- 2 dl tejszín
- 100 g tetszés szerinti tészta /legjobb a tegliatelle/
Olívaolajon megfuttatok egy serpenyőben 2 gerezd fokhagymát, hozzáadom az apróra vágott csilit. (tetszés szerinti mennyiséget, attól függően, hogy mennyire szeretjük erősen). Ezután jöhetnek az apróra vágott mentalevelek, majd a lazacszeletek. Mindkét oldalukat megpirítjuk, végül felöntjük a fehérborral, és ráfacsarjuk a lime levét.
Ezalatt a tésztát kifőzzük, és elkészítjük a spenótos szószt. Ehhez a maradék két fokhagymát megfuttatjuk egy kis vajon, rádobjuk a spenót leveleket, és puhára főzzük őket. Jöhet a tejszín is, amit sózunk, borsozunk. Mikor kész alaposan összeforgatjuk a tésztával.
Igazán könnyű és finom étel.
Jó étvágyat hozzá!