Egy ismerősömtől tanultam még a "vadászkaja" kifejezést. Ezt akkor használták a családban, amikor épp nem volt betervezve semmilyen étel, hanem azt ették vacsorára, amit le tudtak vadászni a kamrából és a hűtőből. Jómagam is elég gyakran szoktam a vadászatnak ezt a formáját művelni. Ez nálam valóban nagy kihívást jelent, mert a kamrám és a hűtőm gyakran legénylakást megszégyenítően üres szokott lenni. Ezúttal azért valamivel szerencsésebb voltam mert találtam otthon csicseriborsót, és kuszkuszt. Innentől kezdve adott volt, hogy valami szuperegészséges fogást hozok össze.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 doboz konzerv csicseriborsó / 1 bögre csicseriborsó
- 5-6 szem koktélparadicsom
- fél kígyóuborka
- fekete olívabogyó
- 100 g kuszkusz
- 1 evőkanál csiliolaj
- 15 dkg fetasajt
- 3 evőkanál kuszkusz
- friss petrezselyem
- só, bors
A kuszkuszt felöntjük forrásban lévő vízzel, sózzuk, hozzáadunk egy kanál olívaolajat és a csiliolajat majd félretesszük negyed órára. Ezalatt kellően megpuhul. Ezután hagyjuk kihűlni. Felkockázzuk az összes hozzávalót, és összeforgatjuk a kuszkusszal. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és már mehet is a hűtőbe, hogy minél hidegebb legyen tálaláskor.
Jó étvágyat hozzá!