Tréfli

Töltődjünk fel még utoljára egy kicsit az ősz előtt!

Jéghideg, csicseriborsó saláta

2017. augusztus 31. - Hársfalvai Hajnalka

Egy ismerősömtől tanultam még a "vadászkaja" kifejezést. Ezt akkor használták a családban, amikor épp nem volt betervezve semmilyen étel, hanem azt ették vacsorára, amit le tudtak vadászni a kamrából és a hűtőből. Jómagam is elég gyakran szoktam a vadászatnak ezt a formáját művelni. Ez nálam valóban nagy kihívást jelent, mert a kamrám és a hűtőm gyakran legénylakást megszégyenítően üres szokott lenni. Ezúttal azért valamivel szerencsésebb voltam mert találtam otthon csicseriborsót, és kuszkuszt. Innentől kezdve adott volt, hogy valami szuperegészséges fogást hozok össze.

img_6651.JPG

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 doboz konzerv csicseriborsó / 1 bögre csicseriborsó
  • 5-6 szem koktélparadicsom
  • fél kígyóuborka
  • fekete olívabogyó
  • 100 g kuszkusz
  • 1 evőkanál csiliolaj
  • 15 dkg fetasajt
  • 3 evőkanál kuszkusz
  • friss petrezselyem
  • só, bors

A kuszkuszt felöntjük forrásban lévő vízzel, sózzuk, hozzáadunk egy kanál olívaolajat és a csiliolajat majd félretesszük negyed órára. Ezalatt kellően megpuhul. Ezután hagyjuk kihűlni. Felkockázzuk az összes hozzávalót, és összeforgatjuk a kuszkusszal. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és már mehet is a hűtőbe, hogy minél hidegebb legyen tálaláskor.

Jó étvágyat hozzá!

süti beállítások módosítása