Tréfli

Ízig-vérig mexikói quesadilla- pikáns pico de gallo salsával

2017. november 24. - Hársfalvai Hajnalka

Ezt az ételt rendszeresen rendelni szoktam egy-egy mexikói étteremből, de ezúttal úgy döntöttem, hogyha már a pizza készítés is ilyen sikeres volt, akkor ebbe is belevágok. Ami nagyon egyedivé teszi a mexikói konyhát az egyrészről az, hogy pikáns és csipős ételeket készítenek, másrészről szeretnek látszólag egymásnak ellentétes ízeket használni, amik aztán végül tökéletesen kiegészítik egymást. Nagyon fontos, hogy  friss alapanyagokkal dolgozzunk. Az teszi még vibrálóbbá a quesadillát.

img_8172.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

A tortillához:

- 450 liszt (búza finomliszt)

- 4 evőkanál étolaj

- egy csipet sütőpor

- 3 dl melegvíz

- só

A csirkéhez:

- 500 g csirke

- 2 evőkanál házi taco fűszerkeverék

  • 2 tk őrölt chili (csípős)
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 tk tengeri só
  • 1/2 tk szárított oregánó
  • 2 tk őrölt feketebors
  • 2 tk őrölt római kömény

- 3 gerezd fokhagyma

A pico de gallo-hoz:

- 5 nagyobb szem paradicsom

- 1 sárga pritaminpaprika

- egy csokor friss koriander

- 1 fej lilahagyma

- friss zölcsili

- 1 lime leve

- só

A tálaláshoz:

- jó sok tejföl

 A tortillával kezdünk. Ehhez összekeverjük a lisztet a sütőport és a sót, majd hozzáadjuk az olajat, legvégül a melegvizet. Egy csipet lisztet szórunk a tetejére és egy órán át lefedve hagyjuk pihenni. Ha nincs ennyi időnk, fél óra is elegendő. Ezután 10 egyenlő részre osztjuk a tésztát és kis labdákat formázok belőlük, amiket aztán azonos méretűre nyújtunk.

Olaj hozzáadása nélkül !!! felmelegítünk egy palacsintasütőt és kisütjük a tortillákat. Mindkét oldalukat természetesen. A sütőpor hatására apróbb hólyagok fognak keletkezni rajta, amik kissé oda is fognak kapni, de pont ettől lesz olyan rusztikus a tortillalap. Ha mindet kisütöttük, egy bevizezett konyharuhába tekerjük őket. Így érjük el, hogy ne száradjanak ki.

Ezután jöhet a pico de gallo. Pofonegyszerű az összeállítása. A lényeg az,hogy a paradicsomok héját távolítsuk el, és így kockázzuk fel őket. Minden más hozzávalót is apróra kockázok, és jól összekeverem őket, végül ráfacsarom a lime levét is. Ezután mehet is be a hűtőbe.

A fokhagymákat zúzott állapotban megfuttatom egy kis olajon, és rádobom a felkockázott csirkéket. Ezután jöhet rá a házi készítésű taco fűszerkeverék. Jól átpirítjuk és már kész is.

Ezután már csak a tálalás van hátra.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

süti beállítások módosítása