Mi lehet jobb a csokinál? Hát a csokitorta. És még annál is jobb ? Egy triplacsokis torta.
Most ennek a boldogsághormon-bombának fogom megosztani a receptjét.
Készüljetek! Nem lesz könnyű, de a megéri, mert az ízorgián túl a látvány sem marad el :-)
Alapvetően két dologtól félek a sütés-főzés területén:
1. RIZS
2. Piskóta
Ugye milyen félelmetesen hangzanak? Legalábbis nekem. Most azonban az egyik félelmemet sikerült leküzdenem. Hajnalka - Piskóta : 1- 0
Íme, a triplacsokis torta receptem.
Hozzávalók:
- Fehércsokis réteg:
200 + 30 ml habtejszín (30%-os)
150 g fehércsokoládé (Milka)
1 lap zselatin
- Tejcsokis réteg:
200 + 30 ml habtejszín (30%-os)
150 g tejcsokoládé
1 lap zselatin
- Étcsokis réteg:
200 + 30 ml habtejszín (30%-os)
150 g étcsokoládé
1 lap zselatin
- Piskóta:
40 g liszt
40 g kristálycukor
2 egész tojás
2 teáskanál holland kakaópor
Elkészítés:
Először a mumusommal kezdtem: a Piskótával.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukor kb. kétharmadával kemény habbá verjük, míg a sárgáját egészen közeli viszonyba hozzuk a maradék cukorral (azaz alaposan összekeverjük). Ezután összeöntjük óvatosan a két masszát, és hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. Egy kapcsos, sütőpapírral alul kibélelt tortaformába folyatjuk a tésztát, és betesszük a sütőbe 8-10 percre, 180 fokra. Ha megsült kivesszük, és kihűtjük.
Most jöhet a kedvenc részünk, a CSOKI
Mindhárom réteget ugyanazzal a technikával készítjük el:
200 ml tejszínt habbá verünk. Az az étcsokoládét 30 ml tejszínnel felrakjuk vízgőz fölé, és csodálatosan csillogós folyékony csokivá olvasztjuk. A zselatin lapot hideg vízbe tesszük ázni. Ez nem tart tovább néhány percnél. Ezután kivesszük a gumis állagúvá duzzadt lapocskát, kicsit kinyomkodjuk belőle a vizet és hozzáadjuk a megolvadt csokihoz, amit időközben már levettünk a tűzhelyről. Ezután beleforgatjuk a habbá vert tejszínt is, és már zuttyanthatjuk is rá a piskótára. Ha ezzel is megvolnánk beteszzük a mélyhűtőbe, ahol szépen el lesz, amíg megcsináljuk a tejcsoki masszát, és azt követően a fehércsoki masszát.
Mikor mindhárom réteg meg van, mehet be a sima hűtőbe néhány órára.
Jó sütizést!!