Tréfli

A húsvéti böjt kedvence

pikáns töltött cukkini

2017. április 04. - Hársfalvai Hajnalka

Ez a böjt időszak senki számára sem könnyű. Azoknak, akik tartják egyrészről azért is nehéz, mert le kell mondani a húsról, másrészről még ráadásként ki is kell találni opciókat a helyettesítésére. Valljuk meg ez a kombó azért nem egyszerű, nekem legalább is a finomságokról való lemondás sosem ment egyszerűen. De ez az étel szavamra mondom egy csapásra feledteti az emberrel a húsnélküli lét szenvedéseit, amint beleharap a tavaszi, zsenge roppanós cukkinibe. Rádaásul még tele van vitaminnal is. 

17792529_1364427670261287_550540946_n.jpg

Hozzávalók 2 főre:

- 1 nagyobb szem cukkini

- 10 szem koktélparadicsom

- 5 közepes fej gomba

- 1 fej lilahagyma

- fél doboz tejföl

- 1 tojássárgája

- 4 szelet mozzarellasajt

- fél teáskanál erős pirospaprika (elhagyható)

- frissen őrölt tarkabors

- 1 csipet őrölt lestyán

A cukkinit félbevágjuk keresztben és hosszában is, és egy kés segítségével kivájjuk a belsejét. A lilahagymát felkockázzuk és megfuttatjuk egy kis olívaolajon. Ezután hozzáadjuk a gombát, megpirítjuk, ezután jöhet a koktélparadicsom. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lestyánt és az erőspaprikát. Alaposan megkeverem, és félreteszem kicsit hűlni. A tejfölt összekeverem a tojássárgájával, illetve egy kis sóval. A sütőt előmelegítem 150 fokra légkeverésesre. A gombás ragu felét összekeverem a tejfölös keverékkel, és belekanalazom a cukkinikbe. Ezután jöhet a maradék gombaragu a tejfölös töltelék tetejére közvetlenül. Betoljuk a cukkiniket a sütőbe 10 percre. Ezután kivesszük egy pillanatra őket, és ráborítjuk a sajtszeleteket a tetejére. 5 percig sütjük, majd átállítjuk pirító funkcióra és addig hagyjuk bent a sütőben, amíg aranybarna nem lesz a sajt a tetején.

Tejföllel tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá!

süti beállítások módosítása