Tréfli

Indiai vöröslencseragu

még egy kis húsmentes hajrá a csülök előtt

2017. április 13. - Hársfalvai Hajnalka

Ha szeretnénk valami igazán finomat és ízleteset enni, de nem akarunk sok időt tölteni a konyhában, akkor ez az étel a kedvencünk lesz. A vöröslencse sokkal hamarabb megfő, mint barna színű rokona, és az íze is mennyei. A lencséhez nagyon jól passzol, ha hozzáadunk valami savanykás ízt. A magyar változatába sokszor tesznek ecetet. Én ezúttal joghurtot tettem bele, illetve mangóport, aminek szintén fanyarkás az íze, így remek párost alkot a vöröslencsével. 

 17758044_1364431103594277_807537910_n.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

- 500 g vöröslencse

- 1,5 dl natúr joghurt

- 2 teáskanál mangópor

- 1 teáskanál kurkuma

- fél teáskanál őrölt csilipor

- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény

- 1 teáskanál őrölt curry fűszerkeverék

- tejszín a tálaláshoz

- 2 gerezd fokhagyma

- egy teáskanál teavaj

- 1 teáskanál mustármag

Egy kis vajon megfuttatom a zúzott fokhagymát, majd hozzáadom a mustármagokat. Fedővel lefedem az edényt, és megvárom, míg a mustármagok kipattognak. Hozzáadom a kurkumát, a mangóport, a curry fűszerkeveréket, a köményt, és a csiliport. Ezután hozzákeverem a lencsét, és felöntöm kb. kétszer annyi vízzel, végül alaposan sózom. Nagyjából fél óra alatt majdnem teljesen puhára főzöm. Ha kell pótlom a folyadékot. Amikor már majdnem kész hozzákeverem a joghurtot is. 

Ha sűrűbb eredményt szeretnénk elérni, akkor egy kis vízzel összekeverek fél evőkanál kukoricakeményítőt és azt is hozzáadom a raguhoz, végül összeforralom az egészet, és már jöhet is a tálalás, tejszínnel a tetején.

Jó étvágyat hozzá!

süti beállítások módosítása