Tréfli

Világbajnok hamis cannelloni

2017. október 17. - Hársfalvai Hajnalka

Nem győzök betelni hőn szeretett Itáliám konyhájával. Mindig felfedezek benne valami újat, valami extravagánsat, és egyszerűen mindig ott találom magam, hogy már megint tésztafogást készítek. 

Mivel azonban igen mozgalmas életet élek, így mindig törekszem arra, hogy egyszerűsítsek a dolgokon. Ha van egy kis időm, akkor már jó előre legyártok egy nagyobb mennyiségű házitésztát, amit később bármikor fel tudok használni. (A tészta receptje itt található.)
img_7760.JPG
A cannelloni egy nagyobb csőtészta, amit mindenféle földi jóval szoktak megtölteni, nyakon öntik valamilyen finom szósszal és megsütik, mint egytálételt. Valljuk meg azért ez így elsőre nem hangzik valami egyszerűnek. Már csak azért sem, mert ez a betöltés habzsákkal zajlik. Na most nem tudom, ki hogy van ezzel, de a habzsákkal eddig még nem sikerült közelebbi barátságba keverednem. Annyira macerás, és rengeteg időt vesz el az embertől. Ezért is határoztam el magam, hogy átverem a rendszert, és cannelloni tészta helyett, én bizony lasagne tésztát fogok használni. Szerintem legalább a felére csökkentettem így a főzési időt…. Szóval bátran ajánlom mindenkinek a tréfliskedés eme újabb módját. Vágjunk is bele!
Hozzávalók 4 személyre:
  • 16 lap lasagne tészta (ha nincs házi, a bolti is tökéletesen megteszi)
  • 250 g zsíros túró
  • 20 dkg bébispenót
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 250 ml házi paradicsomszósz
  • 150 ml tejszín
  • 100 g parmezán
  • egy csipet őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál őrölt oregáno
  • só, bors
Egy nagy lábasban vizet forralunk, egy evőkanál olajjal, és egy nagy csipet sóval. (normál esetben tiltott az olaj használata a tészta főzésnél, mert különben nem veszi át a szósz ízét, de ez esetben hogy ne ragadjanak össze a lasagne lapok, kénytelenek  vagyunk engedményt tenni)
Ha felforrt a víz, óvatosan egyesével beletesszük a lasagne tésztákat, és 4 -5 percig főzzük őket. 
Egy serpenyőben 3 gerezd fokhagymát megfuttatunk egy kis vajon, és hozzáadjuk a spenótleveleket. Fedő alatt puhára főzzük. Ezután ezt a keveréket összedolgozzunk a túróval és félretesszük.
A maradék három fokhagymát is megfuttatjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a házi paradicsomszószt, fűszerezzük, végül beleöntjük a tejszínt is.
Most jöhet az összeállítás. Egy nagy hőálló tányér ajlába öntünk egy   adagot a paradicsomszószos keverékből. Ezután az egyes lasagne lapokat kiterítjük egy vágódeszkára. Az alsó felükre kanalazunk egy-egy adagot a túrós-spenótos keverkéből, és feltekerjük őket. Így már tökéletesen úgy fognak kinézni, mintha cannellonik lennének.
A feltekert tésztákat egymás mellé ráfektetjük a paradicsomszószra a hőálló tálba. Ezután újabb réteg szósz , majd újabb réteg tészta jön. A végén az összes szószt rákanalazzuk, és ráreszeljük a parmezán sajtot. Mehet is a sütőbe 180 fokra 20-25 percre.
Ahogy az olasz nyelv mondaná: Magnifico!!

 

süti beállítások módosítása