Tréfli

Házi csilis-vaníliás forrócsoki

2017. december 18. - Hársfalvai Hajnalka

Sokszor az okoz nehézséget a Karácsonyban, hogy nem sikerül igazán személyre szabott ajándékot adni. Nagy fejtörést szokott okozni, hogy kinek mit adjak. Pláne akkor, ha olyas valakiről van szó, akit már régóta ismerünk, és már kifogytunk az ötletekből, vagy éppenséggel olyan emberről, akit nem ismerünk eléggé.

Idén, hogy orvosoljam a problémát, arra gondoltam, hogyha már úgyis annyit sütök-főzök, akkor ezt kiaknázva, házi készítésű finomságokkal örvendeztetem meg a környezetemet. Így jutottam el a forrócsokiig. 

Nagyon könnyen elkészíthető, igazán mutatós, és nincs emberfia, akit ne örvendeztetne meg.

img_8686.JPG

Hozzávalók 8 forrócsokihoz:

- 5 tábla minél magasabb kakaótartalmú étcsokoládé

- 1 teáskanál vaníliapor

- 1 csipet őrölt csili

- 1 evőkanál tej/ tejszín

- 8 műanyagpohár

- 1 evőkanál olaj

- 8 spatula

- színes cukorkák a dekorációhoz

Most egy polgárpukkasztó mondattal fogom kezdeni a receptet. Normál esetben azt kellene írnom, hogy vízgőz felett olvassuk fel a csokit. Na most kérem, ez nagyon lassú és sokszor bonyolult folyamat. Pláne akkor ha nem igazán akarunk továbbdolgozni az olvasztott csokival. Azt javaslom tehát, hogy közvetlenül tegyük rá a csokoládét tartalmazó lábost a tűzre, nagyon alacsony hőfokra, és kezdjük el a olvasztani. Amíg olvad, a műanyag poharakat kenjük ki belülről vékonyan az olajjal. 

Ha megolvadt a csoki keverjük bele a tejszínt, a vaníliát, és a csilit. Keverjük össze, és porciózzuk a pohárkákba. Szórjuk meg a cukorkákkal, és várjunk addig, amíg egy kicsit elkezd dermedni. Ekkor szúrjuk bele a közepükbe a spatulákat, és tegyük a hűtőbe. Ha megszilárdultak, egy kisolló segítségével távolítsuk egy a műanyagpoharakat, és csomagoljuk őket, szép átlátszó fóliákba.

Igazán szexi kis csomagokat fogunk kapni!

 

 

süti beállítások módosítása