Tréfli

Másnapossággyilkos meztelen paradicsomleves

a buliszezon nagy kedvence 

2018. január 05. - Hársfalvai Hajnalka

A nagy ünneplések közepette azért valljuk be, hogy bizony néha az ember hajlamos elszámolni magát az elfogyasztandó alkohol tekintetében. Ilyenkor aztán jön az a szörnyűséges másnap, amikor az embernek mindene fáj, még a dobhártyája is. A leggyakoribb tünet pedig szinte mindenkinél felüti a fejét, az a fránya hasfáj

Ilyen esetekre mindenkinek meg van a jól bevált receptje: tej, paradicsomlé, sör, aspirin stb. Nálam a forró leves vált be a leginkább. Azok közül is az alábbi, amit roppant egyszerű elkészíteni, és szinte a második falat után úgy érzi az ember, hogy újra helyreállt a világ. Már más kedves embereken is teszteltem a varázsfőzetet, és náluk is jól szuperált.
img_8482.JPG
Hozzávalók (egy nagyobb fazéknyihoz):
  • 1,5 kg nagyszemű paradicsom
  • 30 dkg zellergumó
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • só, bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1,5 l víz / húsleves alaplé
  • 200 g mozzarella
A zellergumót megtisztítjuk, és felkockázzuk. Egy nagyobb edénybe tesszük őket, és elkezdjük közepes lángon főzni. Ezalatt az idő alatt a paradicsomokat x alakban bevagdossuk. Amikor a zeller már kb negyed órája fő, mellédobáljuk a paradicsomokat, és a petrezselyemcsokrot is. Sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a szerecsendiót is. 30 perc után leszűrjük, és már kész is a leves. A levesestányérba tépkedjük a mozzarellát és forrón rámerjük a meztelen paradicsomlevest. (a maradék paradicsomból pedig készíthetünk házi paradicsompürét)
Boldog Új Évet!
süti beállítások módosítása